Niet begrepen, niets geleerd

Zit de man toch al zijn hele leven lang in de politiek. Lef kun je hem niet ontzeggen. Die heeft hem ver gebracht. Maar als je de Nederlanders gaat waarschuwen voor notabene een continentale crisis als zij zich straks bij het referendum in april keren tegen het associatieverdrag met de Oekraïne, dan heeft deze Jean-Claude Juncker er helemaal geen snars van begrepen.

Het is dezelfde demagogie die ervoor zorgt dat de burger zo goed als monddood is gemaakt in de Europese schijndemocratie. Juncker staat aan het hoofd van een leger met volgelingen dat niets liever wil dan een federaal Europa. Een onbestuurbaar moloch, waarvan de kiem al 25 jaar geleden werd gezaaid, waar je alleen maar voor mag zijn en niet tegen.

De ellende begon allemaal toen de Europese poort na het Verdrag van Maastricht voor iedereen werd opengezet. Van 12 Europese lidstaten tot en met het gedrocht van nu. Met dezelfde krachtpatserij die we meemaken in de vluchtelingencrisis (Wis schaffen dass…) wordt Europa ons door de strot geduwd.

Met zijn grote woorden over het Oekraïne-verdrag bereikt Juncker eerder het tegenovergestelde. Is de man dan vergeten dat Nederland zich op 1 juni 2005 met een ruime meerderheid van 61,5% zich keerde tegen de Europese Grondwet?

Elk weldenkend mens zegt geen nee tegen Europa, maar wel klinkt er een heel hard nee tegen deze megalomane, politieke veelvraten.

Juncker is een beetje dom.

Better call Sjuul

Vorig artikelDe waarheid sneuvelt
Volgend artikelVroeger was het beter