Het White Christmas van Hugo de Jonge is het toppunt van debilisering in de politiek

Met zijn White Christmas in de hal bij het ministerie van Algemene Zaken heeft Hugo de Jonge vrijdagavond het gezag van een kabinet in crisis te grabbel gegooid. Het moment zal de geschiedenis ingaan als het toppunt van de debilisering van de politiek.

In deze tijd van ernstige crisis, waarvoor deze De Jonge notabene is aangesteld om die op te lossen, voert De Jonge een showtje op voor een verslaggever. De bewindsman zwemt in een fuik van narcisme en overmoed, klaargezet door een vertegenwoordiger van de media.

Gezagsdragers, De Jonge is dienaar van de Kroon, die dit soort gedrag vertonen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen. En helemaal als er op hetzelfde moment tienduizenden zorgmedewerkers knokken voor het leven van onze dierbaren in een gezondheidscrisis die zijn weerga niet kent.

Daarom moet het over en uit zijn voor De Jonge. De zingende minister en ook nog eens de vice-premier van ons land, die in de Tweede Kamer donderdagavond moest uitleggen dat Nederland zijn zaken niet op orde heeft, moet dit weekend nog door Mark Rutte naar de Koning worden gestuurd om zijn ontslag in te dienen.

Dat had overigens al deze zomer moeten gebeuren toen deze CDA-minister met zijn gezin naar Zuid-Frankrijk vertrok om vakantie te vieren. Want dat is niet alleen nu asociaal, maar dat het toen ook al.

https://twitter.com/vic23/status/1340047586082877440