GroenLinks houdt huis in de hoofdstad: van knots- naar knettergek

In Amsterdam gelden nu eenmaal andere regels dan in de rest van het land. Oh ja, denkt u nu. JA, dat is zo.

Dat vindt namelijk niet alleen burgemeester Femmetje Halsema. Haar politieke vrienden, zoals Oom Rutger die als wethouder op gympies deze week in De Balie veel weg had van zijn voorgangers Schaefer en Van der Vlis, introduceren binnenkort een LOKAAL paspoort voor illegale ongedocumenteerden.

Je bent dus illegaal en klaar om terug te gaan naar je veilig land van herkomst (zoals Brazilië), maar binnen de Amsterdamse stadswallen word je gelegaliseerd en gepamperd met een voordeelpas voor zorg, uitstapjes naar het theater, armoede-ondersteuning en je mag waarschijnlijk gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

Wie wel eens met de trein reist weet nu al niet wat die ziet bij de toegangspoortjes, want het lijkt wel alsof het hele land gratis reist, terwijl de rest de hoogste openbaar vervoerstarieven van Europa voor zijn kiezen krijgt.

Krakers worden beschermd, er worden klimaatdictaten opgelegd, toeristen worden de stad uitgejaagd, parkeren is duurder dan een ticket Schiphol-Malaga en er wordt op alle fronten symboolpolitiek bedreven (bye, bye I Amsterdam).

Daar waar op het Rode Plein aan de Amstel de vlaggen wapperen, is het gezond verstand de stad uitgedreven. Inclusief de Amsterdammers die hun heil zochten in betaalbare woningen in Almere, Purmerend, Haarlem en Apeldoorn. Het lijkt op een regelrechte nachtmerrie.