Graaien past niet bij een toekomstig VVD-leider

Het slimste jongetje van de klas blijkt verliefd op geld. Klaas Dijkhoff heeft van zijn fractie, én van waarschijnlijk de VVD-partijvoorzitter en Mark Rutte, te horen gekregen dat hij de VVD zware schade berokkent met dat gegraai uit de staatsruif. Zet die wachtuitkering ‘as soon as possible‘ gewoon stop, was het advies.

Mokkend zegt de nonchalante Dijkhoff dat hij de ontvangen €80.000 niet gaat terugbetalen en verder, dat bleek uit een verhaal bij HP/De Tijd, ontvangt de liberale voorman in de Tweede Kamer ook nog een behoorlijke reiskostenvergoeding, terwijl hij dagelijks in een VVD-dienstwagen wordt rondgereden.

Het is allemaal van BAH!, zo níet VVD, vervelend graaigedrag. De kroonprins van de VVD zegt bovendien dat hij nog steeds volledig in zijn recht staat, maar (onder druk) moet afzien van zijn wachtgeld.

Een ding is na vandaag in ieder geval wel duidelijk. Dijkhoff kunnen we schrappen als kroonprins van Rutte. Want als je dit allemaal niet snapt, kun je maar beter carnaval gaan vieren in Breda en omstreken.

Je bent dan los van je achterban, je bent los van je eigen liberale waarden. Geldteller Dijkhoff blijkt een nachtmerrie voor de VVD. Keer toch terug naar de Wiegel-doctrine: de VVD is er voor iedereen met gezond verstand, de VVD is dé gezond verstand-partij van Nederland.

Subscribe to our newsletter!