De Grote Hoogland

Alleen Bavink werd gistermiddag in boekhandel Scheltema aan het Amsterdamse Rokin gemist. De viervoeter van columnist Rob Hoogland vervult een van de hoofdrollen in zijn dagelijkse columns. Bavink krijgt liefde en Hoogland vertrouwt zijn Spaanse adoptiekind, gadegeslagen door miljoenen fans, al zijn zieleroerselen toe.

Hoogland hoort thuis in de rij van grote columnisten: Gans, Pasquino, Derksen, Lunshof en Smalhout. Zevenduizend columns schreef de voormalig sportverslaggever, bescheiden en erudiet, wiens observaties de ochtend kleur geven.

Omringd door vakgenoten, familie en vogels van diverse pluimage nam advocaat Theo Hiddema gisteren het eerste exemplaar van columnbundel De Grote Hoogland in ontvangst. ,,Leve de grote Hoogland, maar lang leve Rob”, riep de strafpleiter niet alleen in Scheltema de boekhandel, maar ook nog later in het gelijknamige krantcafe aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

De fans van De Grote Hoogland applaudisseerden voor de meester met de fijne pen. Van Ron Brandsteder, Martin Bosma, Frits Huffnagel, A.L. Snijder en journalistieke coryfeeën als Arnold Burlage, Charles Taylor, Fred Soeteman, Theo Jongedijk, Theodor Holman tot aan Sylvia Witteman. Zij is volgens Rob de beste columnist van Nederland.

De Grote Hoogland heeft niet altijd gelijk.

PS,

Morgenochtend weer een nieuwe Better call Sjuul.

De Grote Hoogland ligt nu in de winkel.
De Grote Rob in cafe Scheltema.
Rob Hoogland signeert in boekhandel Scheltema. Rechts voormalig rechtbankverslaggever Fred Soeteman.
Rob Hoogland signeert in boekhandel Scheltema. Rechts voormalig rechtbankverslaggever Fred Soeteman.

 

Vorig artikelKoffie verkeerd
Volgend artikelWir schaffen das (nicht)