Cruijff en heibel

Voor de allergrootste voetballer die ons land heeft voortgebracht, is er maar een alternatief: stop met je plan bij je grote liefde. Als ze niet meer willen luisteren, heeft het nog zin om de weg van de destructie te volgen of moet dan het gezond verstand zegevieren?

Wie de puinhopen bij de voetbalclub van de afgelopen vijf jaar overziet (ondanks successen en een gezonde begroting) is het niet eens meer zo relevant wie er gelijk heeft. Cruijff of de anderen. Er wordt hier gesold met een club en de supporters. Bewust of onbewust. Want als onverdraagzaamheid en conflict de boventoon gaan voeren, dan komt het nooit meer goed. Ondanks goede bedoelingen en de voetbalwijsheden.

Te veel mensen zijn beschadigd: Coronel, Ten Have, Jonk, Olfers, Van den Boog, Van Gaal, Ling, Davids. In hun kielzog waarschijnlijk nog vele anderen. Ondertussen worden de supporters met een geweldig groot hart voor Ajax en hun icoon steeds weer voor dilemma’s geplaatst: wie heeft het gelijk aan zijn zijde?

Voor Cruijff, die zijn onvoorwaardelijke liefde niet meer beantwoord ziet, zijn er twee opties: knokken of stoppen. De man met zijn reputatie, zijn kennis van het voetbal en zijn wilskracht is te groot voor ons kabouterland.

Better call Sjuul

Vorig artikelGeen krediet voor bankiers
Volgend artikelOpstappen