Better call Sjuul

Hirsch Ballin, Sorgdrager, Korthals, Donner, Opstelten, Van der Steur. Het maakt niet uit of de minister een zwaargewicht is of een lichtgewicht. Hij of zij wordt gevloerd. Door ambtenaren, advocaten, door gewiekste criminelen of door eigen onkunde.
Ook nu weer met bewindsman Van der Steur. De excuses van gisteren over de Volkertfoto tonen aan hoe snel sterren kunnen vallen.
Nog geen half jaar geleden werd Van der Steur gezien als puinruimer. Nu moet hij uitkijken dat hij niet binnen afzienbare tijd zich druk kan maken of er wel of geen extra vuilnisbak wordt geplaatst op het dorpsplein in zijn woonplaats als hij weer gewoon gemeenteraadslid is.
Pijnlijker kan het niet. De baas van de Nationale Politie, korpschef Bouman stapt ook nog eens op. De organisatie bij de politie is onhoudbaar en ook dat monstrum is gecreeerd door de politici. Rechtbanken lopen terecht te hoop tegen de bezuinigingen en door de verhoging van de griffierechten is de stap naar de rechter straks alleen voorbehouden aan vermogenden.
De puinhopen van Justitie.
Was het niet de VVD die beloofde dat Nederland veiliger zou worden?

Mijn lessen:
1. Ambtsdragers moeten oppassen met stoere taal voordat ze aan hun klus beginnen.
2. Door communicatieflaters is het vertrouwen in politiek en Justitie afgenomen.
3. Verbitterde politieke jacht op fouten ministers zorgt voor nog meer erosie van draagvlak.
4. Better call Sjuul.