Fasten Your Seat Belts: Aviationwatch is onafhankelijk!

burlage

Onafhankelijkheid is een groot goed in de journalistiek. Ook in de luchtvaart. Voormalig Telegraaf-journalist Arnold Burlage kan erover meepraten. Al zijn hele leven schrijft hij op wat hij tegenkomt in de luchtvaart- en reiswereld. En met succes. De journalist laat zich niet en door niemand muilkorven. Dat is gezond voor deze sector en de 330.000 mensen die er werken.

Inmiddels is Burlage opgestapt als columnist bij de site luchtvaartnieuws.nl, omdat hij daar te kritisch zou schrijven over de ontwikkelingen bij luchthaven Schiphol.

Via Quotenet reageert Burlage:

,,Een ongebruikelijke reactie, die ik inmijn lange journalistieke loopbaan nog niet eerder had meegemaakt. Ministers, staatssecretarissen en andere politici zouden op die manier voor hun persmomenten geen journalist meer overhouden. Maar à la… ik besloot in goed overleg met de eigenaar/hoofdredacteur om mijn bijdragen te staken. Hierdoor hoefde zijn tegelijk aangepaste luchtvaartsite geen averij zou op te lopen als gevolg van mijn columns en de daarin ruim geëtaleerde opvattingen over het overigens in de hele luchtvaartsector zwaar bekritiseerde Schiphol beleid.”

Daarom een kersvers initiatief: www.aviationwatch.nl. Een onafhankelijke luchtvaartsite van Trusted Media in samenwerking met Arnold Burlage.

Fasten Your Seat Belts!