Aso-kamp voorportaal uitzetting

Dat een beschaafd land als het onze opvang verzorgt voor hen die op de vlucht zijn voor ramp of oorlog, spreekt voor zich. Maar zijn we niet een beetje te beschaafd als we vluchtelingen die zich asociaal gedragen in een aparte opvanglocatie samenbrengen?

Volgens De Telegraaf gaat er vandaag een brief naar de Tweede Kamer waarin het kabinet voorstelt om zogenaamde aso-kampen in te richten voor vluchtelingen die zich misdragen. Het gaat dan om mannen en vrouwen die zich homo-onvriendelijk opstellen, hun omgeving terroriseren of zich op andere manieren niet aan de regels van de gewone AZC’s houden.

Het is voor vluchtelingen een zegen dat er landen als Nederland zijn die veilige opvang bieden ver weg van het oorlogsgeweld waar de meesten voor op de loop zijn. Daar hoeft ons land zich niet voor op de borst te slaan. Anderzijds mag er van de vreemdelingen die hier worden opgevangen verwacht worden dat men zich houdt aan de wetten en regels die in dit land gelden. Voor wie dat niet kan opbrengen is geen plek in onze samenleving.

Apart zetten van deze aso’s is dan ook alleen te billijken als het het voorportaal is van een snelle uitzetting.