Amsterdams gemeentebestuur kierewiet met luchtbelasting

Ze zijn in Amsterdam volstrekt kierewiet geworden met een nieuwe reclamebelasting, een heffing op lucht. Ondernemers die alleen hun bedrijfsnaam of de menukaart op hun raam hebben geplakt moeten in de loop van 2020 hun portemonnee trekken. De reclamepolitie komt binnenkort langs om te ‘meten’.

Het gemeentebestuur van Amsterdam, waar de negativiteit van afdruipt (wat een groot verschil met de periode Van der Laan!) komt met deze lachwekkende belasting op het moment dat mkb-ondernemers in de stad het al loeizwaar hebben door de online-concurrentie.

Het sluit naadloos aan bij meer bizarre maatregelen die het GroenLinkse stadsbestuur heeft genomen, zoals de absurde stijging van de parkeertarieven die het bedrijfsleven en de bewoners ondermijnen.

Wethouders en de meeste gemeenteraadsleden hebben nooit hoeven buffelen voor hun geld, zoals een slager die een koe uitbeent, de bakker die diep in de nacht voor de hete oven staat of de schoonmakers die bij nacht en ontij onze rommel opruimen.

Het linkse juk is verblind door vooroordelen en nivelleringsdrang, terwijl ondertussen de zakken worden gevuld met erfpacht en het miljoenendrama bij vuilverbrander AEB ongemerkt passeerde.

Deze nieuwe reclamebelasting is een klinkklare, ordinaire heffing op lucht.

Hoelang blijf je daar nog wonen, vroeg een goede vriend. ,,Mijn hele leven”, stelde ik hem gerust, maar ondertussen hebben echte Amsterdammers wel hun buik vol van de import-bestuurders.

Zíj hebben de stad overmeesterd.


Neem zelf ook even een kijkje via deze link hoe hoog de tarieven zijn voor de Amsterdamse ondernemers.

En wie een paar voorbeelden wil bekijken kan gaan naar deze link.