Bemoeials: ,,Yes, you can Ahmed!”

Ahmed-burgemeesters-500x318

Zóó. Dat maakt indruk! Zwijndrecht, Terneuzen, Oldenzaal, Duiven, Best, Drimmelen. In totaal dertien burgemeesters die een brief schrijven of Diederik Samsom even wil ophoepelen ten gunste van hun Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb.

Niet stoken in een goed huwelijk, leerden we thuis. Bij de PvdA hebben ze er een handje van. Vanaf het dorpsplein wordt het huidige leiderschap van de partij neergesabeld. Regelrechte broedermoord op Samsom door een aantal onkreukbare burgervaders met hun ‘Yes, you can Ahmed’.

Samsoms keuze om te gaan regeren met de VVD en zijn leidersschap in de Tweede Kamer hebben zijn partij in een ravijn doen belanden. Zo raar is de opstand dus niet. Want voor zoveel politieke droevenis betaal je vroeg of laat een prijs. De PvdA snakt naar zuurstof en heeft behoefte aan nieuwe impulsen.

Voor Samsom, gesteund door zijn secondant Dijsselbloem, is het wrang en pijnlijk. Gaat hij de strijd aan of zet hij een stap opzij, waardoor de PvdA-leden straks een keuze kunnen maken tussen Aboutaleb en Asscher?

Hou het maar op het laatste.